Ondernemers hebben veel last van sluiting rekeningen buitenland

30 november 2020

img_featured_brexi_3

De drie Nederlandse grootbanken maken haast met het sluiten van buitenlandse rekeningen van mkb-bedrijven. Internationale dienstverlening is gecompliceerd en daardoor onvoldoende rendabel. Ondernemers voelen zich in de steek gelaten en verwijten de banken onbehoorlijk gedrag.

Het afscheid van buitenlandse rekeningen gebeurt tegen de achtergrond van doorlopende kostenbesparingen bij Rabobank, ING en ABN Amro. De extreem lage rente, nieuwe concurrenten en steeds strengere regelgeving zorgen ervoor dat oude verdienmodellen onder druk komen te staan. Rekeningen aanbieden in het buitenland valt daar ook onder.

Rabobank windt er geen doekjes om in een brief aan ceo Evert Mallie van Eblo, een bedrijf dat chauffeursstoelen levert voor onder meer het openbaar vervoer. Zijn rekening in het Verenigd Koninkrijk wordt opgezegd. De opbrengsten wegen niet op tegen de kosten, ook al stroomt er jaarlijks zo'n €2 mln via de rekening. 'In de huidige uitdagende omstandigheden maakt Rabobank keuzes met helaas soms vervelende gevolgen voor onze relaties', aldus het schrijven, ingezien door het FD.

Harde klappen

Vrijwel dagelijks krijgt Jeroen Hoevers van internationale betaalinstelling iBanFirst ondernemers als Mallie aan de lijn. 'Vanuit de banken bezien is het beleid logisch, maar aan ondernemers is het lastig uit te leggen', vertelt hij. Veel bedrijven die zich bij hem melden, zagen jarenlange relaties met een van de drie grootbanken opgeschort worden. Met name ondernemers die in of vanuit Engeland actief zijn ondervinden hier veel hinder van.

Hoewel er alternatieven zijn, zoals een pondenrekening openen, houden ondernemers het liefst alles bij het oude. Al was het maar vanwege de hogere kosten van zo'n wisselrekening. Jaarlijks versturen bedrijven voor €40 mrd aan goederen tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Hoevers: 'Gooi daar 2% wisselkoersverschil op, dan kost dat €800 mln. Vooral in handel met lage marges, zoals groente, fruit en vlees, komt het sluiten van rekeningen hard aan.'

Rabobank is het daar niet mee eens en zegt dat een vreemdevalutarekening voor de meeste ondernemers een prima oplossing is. Mallie kreeg in een brief het advies van de Rabobank om aan te kloppen bij Monese of Revolut. Weinig ondernemers durven het echter aan om met zo'n nieuwe onlinebank in zee te gaan.

Lokaal kantoor

Een Nederlandse bouwondernemer uit het Noord-Engelse East Yorkshire bankiert al ruim vijftien jaar bij ING in Amsterdam. Enkele weken terug kreeg hij te horen dat de relatie wordt beëindigd. De ondernemer, die niet met zijn naam in de media wil, voelt zich voor het blok gezet. 'Het was best een actieve rekening: het gaat op jaarbasis al snel om £15 mln. Ik ben verbaasd hoe onpersoonlijk dit gebeurt.' Tot op heden heeft hij niemand aan de lijn kunnen krijgen bij zijn bank.

ING wil niet op specifieke gevallen reageren, maar zegt dat het meer focus aanbrengt in zijn zakelijke tak. 'Dat kan ertoe leiden dat we afscheid nemen van bepaalde klanten, onder wie zakelijke rekeninghouders die geen vestiging in ons land hebben.' 'Als dat de oplossing is, open ik binnen een week een kantoor in Nederland', zegt de bouwondernemer.

Rabobank benadrukt dat het schrappen van rekeningen niets te maken heeft met de aanstaande brexit. 'Ook vanuit onze kantoren in Antwerpen en Frankfurt zijn rekeningen gesloten.' Volgens de bank gaat het om enkele tientallen klanten. ABN Amro noemt een getal van driehonderd.

Mallie: 'Opnieuw moeten we onze afnemers in Engeland vertellen dat onze rekeningnummers gewijzigd zijn.' Hij weet hoe het werkt. In 2018 sloot ABN zijn rekening in het Verenigd Koninkrijk vanwege 'een strategische heroriëntatie'.

Dit artikel verscheen ook op Het Financieele Dagblad.

Over iBanFirst :

iBanFirst is een wereldwijde financiële dienstverlener die oplossingen over de bankgrenzen heen levert. iBanFirst biedt een gespecialiseerd online platform voor transacties in meerdere valuta's. Als alternatief voor het traditionele bankaanbod, maakt iBanFirst een betalingservaring en een pakket financiële diensten mogelijk om in de dagelijkse behoeften van KMO’s te voorzien.

Dankzij iBanFirst kunnen financiële teams betalingen in elke valuta betalen en ontvangen, valutarisico's afdekken en hun internationale groei financieren.

Opgericht in 2013, door voormalige bankdirecteuren en ondernemers, is iBanFirst een Belgisch-Frans bedrijf met hoofdkantoor in Brussel en activiteiten in Frankrijk, Nederland en Duitsland. Het is gereguleerd als een betalingsinstelling door de Nationale Bank van België (NBB) met een paspoort in de hele Europese Unie en bedient meer dan 4000 klanten in heel Europa. Lid van het SWIFT-netwerk en gehomologeerd SEPA, iBanFirst heeft AISP- en PISP-accreditaties onder PSD2. Het heeft € 46 miljoen opgehaald van Xavier Niel en toonaangevende Europese durfkapitaalfondsen Serena, Breega, Elaia en Bpifrance Large Venture.


In 2019 hebben onze klanten gezamenlijk meer dan 50 miljoen euro bespaard op hun internationale betalingen. Benieuwd hoeveel uw bedrijf kan besparen op bankkosten? Bereken het zelf met onze besparingscalculator:

Bereken uw besparing

 

    Thema’s

    Bekijk alles