iBanFirst versnelt zijn productinnovatie met opening van derde R&D-centrum in Tunesië

23 juli 2020

Tunis-office-ibf

iBanFirst heeft Tunesië gekozen als de thuisbasis van zijn nieuwe onderzoeks- en ontwikkelingscentrum om zijn productinnovatie te versnellen. De nieuwe faciliteit is iBanFirst's derde R&D-centrum wereldwijd, voorafgegaan door centra in Parijs en Dijon.


Brussel, 23 juli 2020 - iBanFirst, een wereldwijde speler in financiële dienstverlening, heeft Tunesië gekozen als de thuisbasis van zijn nieuwe onderzoeks- en ontwikkelingscentrum om zijn productinnovatie te versnellen. De nieuwe faciliteit is iBanFirst's derde R&D-centrum wereldwijd, voorafgegaan door centra in Parijs en Dijon.

Een strategische keuze

Tunesië werd gekozen als onderdeel van de productstrategie van iBanFirst, om gebruik te maken van de grote talentenpool aan technologie- en ingenieurspecialisten van internationaal gerenommeerde universiteiten in het land.

Als onderdeel van de opening van het kantoor is iBanFirst van plan tegen eind 2020 in totaal 20 nieuwe medewerkers in Tunesië aan te werven voor productontwikkeling, UI / UX, technologie en kwaliteitsgarantie (QA).

De opening van het R&D-centrum zal iBanFirst in staat stellen om zijn ambitieuze onderzoeks- en ontwikkelingsdoelen te bereiken om te blijven innoveren en de markt voor financiële diensten te ‘disrupten’ met zijn B2B-betalingsservice

Oualid Abderrazek, Chief Product Officer bij iBanFirst: "Onze beslissing om een ​​R&D-centrum in Tunesië te vestigen, maakt deel uit van onze wereldwijde strategie om een ​​team van hoogopgeleide en gespecialiseerde technologie-ingenieurs op te bouwen. Tunesië's erfgoed als wereldleider in STEM-vaardigheden gecombineerd met zijn geografische, culturele en taalkundige overeenkomsten met Frankrijk & België, maken het een goede beslissing om het nieuwe kantoor te openen in deze bloeiende technologiescène. ”

"Tunesië vertegenwoordigt een grote pool van talent waarin we de middelen kunnen aantrekken om de ontwikkeling van de producten en diensten van morgen te versnellen. Het feit dat we ons in dezelfde tijdzone bevinden, was ook een doorslaggevend element bij deze keuze van locatie, zodat de samenwerking tussen de teams in België, Frankrijk, Nederland, Duitsland en die in Tunesië zo soepel en efficiënt mogelijk verloopt.

Begeleidende 3-cijferige groei

Het bedrijf moet deel uitmaken van een diepgaande digitalisering dat momenteel aan de gang is van betalingsdiensten voor kmo's, waarbij de behoefte aan snelheid, transparantie, expertise en veiligheid steeds meer een cruciale rol speelt. Tot maart 2020 was de jaarlijkse groei van iBanFirst 180% en tussen 2016 en 2020 groeide het personeelsbestand van 16 naar 180.

Het bedrijf werkt momenteel aan verschillende projecten en ontwikkelt nieuwe functionaliteiten, waaronder een betalingstracker, dat je kan vergelijken met het track-&-tracen van een pakketje, maar dan voor betalingen. Bedoeling hiervan is om het risico op verloren gegane betalingen via traditionele oplossingen te minimaliseren, terwijl het wederzijds vertrouwen tussen klanten en leveranciers van KMO’s wordt versterkt.

Over iBanFirst :

iBanFirst is een wereldwijde financiële dienstverlener die oplossingen over de bankgrenzen heen levert. iBanFirst biedt een gespecialiseerd online platform voor transacties in meerdere valuta's. Als alternatief voor het traditionele bankaanbod, maakt iBanFirst een betalingservaring en een pakket financiële diensten mogelijk om in de dagelijkse behoeften van KMO’s te voorzien.

Dankzij iBanFirst kunnen financiële teams betalingen in elke valuta betalen en ontvangen, valutarisico's afdekken en hun internationale groei financieren.

Opgericht in 2013, door voormalige bankdirecteuren en ondernemers, is iBanFirst een Belgisch-Frans bedrijf met hoofdkantoor in Brussel en activiteiten in Frankrijk, Nederland en Duitsland. Het is gereguleerd als een betalingsinstelling door de Nationale Bank van België (NBB) met een paspoort in de hele Europese Unie en bedient meer dan 4000 klanten in heel Europa. Lid van het SWIFT-netwerk en gehomologeerd SEPA, iBanFirst heeft AISP- en PISP-accreditaties onder PSD2. Het heeft € 46 miljoen opgehaald van Xavier Niel en toonaangevende Europese durfkapitaalfondsen Serena, Breega, Elaia en Bpifrance Large Venture.


In 2019 hebben onze klanten gezamenlijk meer dan 50 miljoen euro bespaard op hun internationale betalingen. Benieuwd hoeveel uw bedrijf kan besparen op bankkosten? Bereken het zelf met onze besparingscalculator:

Bereken uw besparing

 

    Thema’s

    Bekijk alles