Volg elke betaling

U en uw begunstigden kunnen eenvoudig alle internationale betalingen volgen.

new-payment_tracking platform
payment-tracking

Volg uw betalingen van begin tot eind

Met de iBanFirst Payment Tracker hoeft u zich nooit meer af te vragen waar uw geld is. Krijg eenvoudig toegang tot realtime updates van uw betalingen. Blijf op de hoogte van eventuele opstoppingen of vertragingen. Stel uw begunstigden gerust dat uw betaling onderweg is door hen toegang te geven tot de Payment Tracker.
overview.svg

Realtime betalingen volgen

Krijg volledig inzicht in het betalingsproces en de betrokkenheid van intermediaire banken, of u nu betaler of begunstigde bent.

bank.svg

Inzicht in de kosten

Track en trace welke banken kosten in rekening brengen en welke bedragen daarmee gemoeid zijn.

transparency.svg

Grotere transparantie

Schep vertrouwen bij uw handelspartners dankzij de meldings- en controlefuncties van de Payment Tracker.

Een partner die u kunt vertrouwen

Bovenal veilig en betrouwbaar

Veelgestelde Vragen

Welke valuta's biedt iBanFirst aan?

iBanFirst biedt momenteel meer dan 30 valuta's aan om rekeningen te openen, betalingen te verrichten en te ontvangen. U kunt de lijst met beschikbare valuta hier bekijken.

iBanFirst heeft een breed scala aan betaalsnelheden en tarieven, zodat u als onderneming kunt kiezen wat het beste bij uw behoeften past.

Bij het verrichten van een betaling kunt u de betaalsnelheid selecteren. De beschikbare betaalsnelheden hangen af van de valuta van de rekening, de bank en het land van de begunstigde.

De betaalsnelheden gaan van direct tot standaard:

  • Direct: betalingen tussen iBanFirst-rekeningen worden onmiddellijk uitgevoerd (en zijn gratis!)
  • RTGS: betalingen met de RTGS-optie (Real-time Gross Settlement) worden tijdens kantooruren in maximaal een uur overgemaakt op de bankrekening van de begunstigde. Afhankelijk van de bank van de begunstigde kan het dan iets langer duren voor de betalingen daadwerkelijk op de rekening worden bijgeschreven.
  • Expres: betalingen met de expressnelheid worden gewoonlijk binnen 24 uur op de bankrekening van de begunstigde gecrediteerd.
  • Standaard: betalingen met de standaardsnelheid worden gewoonlijk in 2 tot 3 werkdagen op de bankrekening van de begunstigde gecrediteerd.

Houd er rekening mee dat betaalsnelheden niet gegarandeerd kunnen worden en dat de daadwerkelijke betaalsnelheid kan afhangen van factoren als sluitingstijden en bemiddelende en begunstigde banken die betrokken zijn bij het proces.

Bij iBanFirst zijn de wisselkoersen en tarieven transparant en competitief. Hier vindt u een volledig overzicht van al onze toegepaste tarieven.

In tegenstelling tot de meeste investeringsbanken rekent iBanFirst geen kosten aan voor het openen van een rekening en geen maandelijkse abonnementskosten.

iBanFirst verdient een spread op elke valutaomwisseling, berekend als het verschil tussen de marktkoers en de cliëntkoers. Deze spread is transparant en wordt getoond op het webplatform of telefonisch meegedeeld.

Hoewel de iBanFirst-betalingsoplossing geoptimaliseerd is voor transacties in vreemde valuta's, is het geen probleem om transactie zonder valutawissel uit te voeren via het platform. Als uw onderneming echter alléén transacties in dezelfde valuta uitvoert, is iBanFirst misschien niet de beste betaaloplossing voor uw behoeften.

Nee, iBanFirst biedt dubbele authenticatie met gebruikersnaam-wachtwoord en een tijdgebonden code om gevoelige handelingen op het platform uit te voeren. Bovendien biedt iBanFirst rekeningen en betalingen met meerdere handtekeningen. Gebruikers kunnen ervoor kiezen deze optie in te stellen om betalingen uit te voeren die meerdere handtekeningen vereisen.

company logo

Blijf op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws, tips en beste praktijken op valutagebied om in de toekomst in een wereld zonder grenzen te kunnen werken.

iBanFirst S.A. is door de Nationale Bank van België (onder KBO nummer 0849.872.824) erkend en gereguleerd als betalingsinstelling. Het bedrijf is een direct lid van het SWIFT-netwerk en is gecertificeerd om betalingen uit te voeren in de hele SEPA-zone. Als betalingsinstelling biedt iBanFirst S.A. uitsluitend hedgingoplossingen aan (forward, flexible forward en dynamic forward) die gekoppeld zijn aan onderliggende betalingsverrichtingen. iBanFirst S.A. biedt geen opties of andere financiële instrumenten aan voor beleggings- of speculatieve doeleinden.