iBanFirst bekroond tot snelst groeiend Belgisch bedrijf in de FinTech categorie  

Persberichten 

 

 

 

Brussel – Consultingfirma Deloitte bekroonde iBanFirst vandaag tot het snelst groeiende technologiebedrijf in België. De voorbije vier jaar groeide de omzet van iBanFirst met maar liefst 401 procent. Het Belgisch-Franse technologiebedrijf ondersteunt internationale bedrijven bij wisselkoerstransacties en betalingen. De ‘Deloitte Technology Fast 50 Award’ is aan haar 22e editie toe. De award in de categorie fintechs werd tijdens een grootse virtuele ceremonie overhandigd aan CEO en oprichter Pierre-Antoine Dusoulier.

Vrijdag 26 november 2021

Met de ‘Deloitte Technology Fast 50 Award’ bekroont Deloitte jaarlijks de snelst groeiende technologiespelers in de verschillende landen. Dit jaar gaat in België iBanFirst met de award in de categorie fintechs naar huis. Pierre-Antoine Dusoulier, CEO iBanFirst: “We waren al heel trots dat we al 4 jaar op rij genomineerd waren. Nu we deze prestigieuze award ook gewonnen hebben, is dat een extra bevestiging van de waarde die we onze klanten bieden met onze technologie en service. Niet alleen in België; ook in de andere Europese landen waar we actief zijn.”

iBanFirst is specialist in internationale betalingen en werd in 2013 opgericht door de Franse ex-bankier Pierre-Antoine Dusoulier. Het bedrijf heeft intussen enkele duizenden KMO’s in Europa als klant. Via het iBanFirst-platform kunnen bedrijven tegen realtimekoersen betalingen doen in andere valuta, maar ook met één klik een IBAN aanmaken, voor bijvoorbeeld betalingen in Mexicaanse peso’s. Daarnaast laat de Payment Tracker bedrijven toe om hun betalingen te volgen, een beetje zoals je een Deliveroo-koerier of een DHL-pakje kan volgen. Een belangrijke meerwaarde van het platform is tenslotte dat het bedrijven toelaat zich in te dekken tegen valutarisico’s. In een volatiele valutamarkt is het cruciaal dat bedrijven de rente kunnen vastzetten via flexibele termijncontracten.

 

iBanFirst wil traditionele banken vervangen als referentie op vlak van internationale betalingen

iBanFirst richt zijn pijlen op ondernemingen die internationaal actief zijn, maar niet groot genoeg zijn om bij een klassieke bank voordelige contracten af te sluiten voor transacties in vreemde valuta. Als scale-up onderscheidt iBanFirst zich van de traditionele banken door de innovatieve dienstverlening die het zijn klanten biedt.

“We zijn ervan overtuigd dat we de plaats van traditionele banken kunnen innemen in de ondersteuning van bedrijven bij internationale betalingen”, aldus Pierre-Antoine Dusoulier. “Het moet voor klanten een natuurlijke reflex worden om internationale betalingen via iBanFirst af te handelen in plaats van bij hun traditionele bank. Dat is niet enkel voordeliger. De transacties kunnen ook sneller afgehandeld worden en we bieden meer transparantie. Dat we ervan overtuigd zijn dat we de referentie kunnen worden, geeft ons de drive om te blijven innoveren, vult Pierre-Antoine Dusoulier aan.

 

Omzet van betaalspecialist groeide op vier jaar tijd met 401 procent

De omzet van de Frans-Belgische betaalinstelling groeide de afgelopen vier jaar met maar liefst 401 procent. iBanFirst kon in het verleden al op de steun rekenen van de Franse telecommagnaat Xavier Niel, die samen met durfkapitaalverstrekker Elaia en investeringsbank Bpifrance 46 miljoen euro in iBanFirst pompte. Eerder dit jaar zette het bedrijf een grote stap voorwaarts dankzij een nieuwe groeiaandeleninvestering van de wereldwijde private equity-onderneming Marlin Equity Partners. Die verwezenlijkingen worden vandaag dus bekroond met de ‘Deloitte Technology Fast 50 Award’.

 

Over iBanFirst
iBanFirst is een wereldwijde financiële dienstverlener die een gespecialiseerd online platform voor transacties in verschillende valuta biedt aan internationaal opererend mkb. Als alternatief voor het traditionele bankaanbod biedt zij een betalingservaring en een aanbod van financiële diensten dat aansluit op de behoefte van MKB-bedrijven. Dankzij iBanFirst kunnen financiële afdelingen van deze bedrijven betalingen verrichten en ontvangen in meer dan dertig munteenheden en wisselkoersrisico’s afdekken. iBanFirst werd in 2013 in Parijs, vlakbij de Champs-Élysées, opgericht door oud-bankmanagers en ondernemers. iBanFirst is een Frans bedrijf met haar hoofdkantoor in België en is actief in Frankrijk, Nederland en Duitsland. Zij heeft toestemming om in de hele Europese Unie transacties te verrichten en ondersteunt ruim 4.000 klanten in alle delen van Europa. iBanFirst is aangesloten bij het SWIFT-netwerk en SEPA-gehomologeerd en heeft AISP- en PISP-accreditaties als onderdeel van de PSD2-regelgeving. iBanFirst heeft 46 miljoen euro opgehaald bij Xavier Niel en bij Europese durfinvesteerders als Serena, Breega Capital, Elaia en Bpifrance Large Venture. In mei 2021 heeft iBanFirst een financieringsronde voor groeikapitaal afgerond met de in Los Angeles gevestigde private-equityfirma Marlin Equity Partners.

Over Deloitte Technology Fast 50
Jaarlijks organiseert Deloitte de Technology Fast 50 awards. Met deze ranking worden de vijftig snelst groeiende technologiebedrijven in de verschillende landen erkend voor hun uitzonderlijke groeiprestaties. Het moet gaan om ondernemingen die hun hoofdkwartier in ons land hebben, een op technologie gebaseerd product of dienst hebben ontwikkeld, en die de voorbije vijf jaar sterk gegroeid zijn. Gezien hun belangrijke rol als motor van toekomstige groei verdienen deze bedrijven speciale erkenning en ondersteuning - en dat is precies wat deze competitie beoogt te bieden. De ‘Deloitte Technology Fast 50 Awards’ is dit jaar aan haar 22e editie toe.