FT 1000 2021: iBanFirst behoort voor het tweede jaar op rij tot de snelstgroeiende Europese bedrijven

2 april 2021

FT_1000EuropeFGC_Siegel_CMYK

De FT 1000, gepubliceerd door de Financial Times, is een lijst van Europese bedrijven met de hoogste niveaus van absolute groei en samengestelde jaarlijkse groei (CAGR). iBanFirst heeft de ranglijst voor het tweede achtereenvolgende jaar gehaald.

Rotterdam, 2 Maart 2021 – iBanFirst, de wereldwijde financiële dienstverlener die oplossingen biedt aan zakelijke klanten over bankgrenzen heen, staat voor het tweede jaar op rij in de FT 1000-ranglijst. Het bedrijf klom van de 815de naar de 258ste plek sinds de vorige editie. iBanFirst is het enige Belgische bedrijf dat in de prestigieuze ranglijst staat.

Met een absolute groei van 585,7% tussen 2016 en 2019, is deze vermelding een echte erkenning van de hypergroeistrategie van iBanFirst. Het Frans-Belgische fintechbedrijf zamelde aan het einde van het tweede kwartaal van afgelopen jaar € 21 miljoen aan Serie C-fondsen in en blijft zijn doelstelling om uit te groeien tot de marktleider met zijn digitale platform voor grensoverschrijdende betalingen nastreven. Ondanks de Covid-19-beperkingen die werden ingevoerd in het volledige continent, kon iBanFirst zijn internationale groei versnellen en werden de initiatieven voor productontwikkeling de afgelopen twaalf maanden verscherpt. Naast de opening van het kantoor in München in november 2020, lanceerde het bedrijf zijn nieuwe en innovatieve Payment Tracker in januari van dit jaar, waardoor de klanten en hun begunstigden de betalingen in realtime konden opvolgen, net zoals dat het geval is voor de levering van pakketjes.

CEO en oprichter van iBanFirst Pierre-Antoine Dusoulier deelt de volgende verklaring als antwoord op het nieuws: “We zijn er trots op dat we voor het tweede jaar op rij in de ranglijst van de 1000 snelstgroeiende Europese bedrijven van de Financial Times staan. Namens iBanFirst zou ik graag van deze gelegenheid gebruikmaken om al onze klanten te bedanken voor hun vertrouwen in ons bedrijf en ons product. We zullen innovatieve oplossingen blijven ontwikkelen om de dagelijkse activiteiten van onze klanten te vereenvoudigen en hun internationale succes te verzekeren.”

iBanFirst werd opgericht in 2013 met slechts 16 werknemers. Ondertussen is het uitgegroeid tot een bloeiend bedrijf met meer dan 200 werknemers en meer dan 4.000 klanten in Europa en daarbuiten. Door te focussen op de ontwikkeling van zijn bancaire kerninfrastructuur en de platform-gerichte aanpak sinds de oprichting, kon het fintechbedrijf flink investeren in zijn expertise en zijn R&D-doelstellingen nastreven, onder andere met de opening van een derde R&D-centrum in Tunis in juli van afgelopen jaar.

Over iBanFirst

iBanFirst is een wereldwijde financiële dienstverlener die een gespecialiseerd digitaal platform voor transacties in vreemde valuta aanbiedt. Als alternatief voor het traditionele bankaanbod maakt iBanFirst een vereenvoudigde betalingservaring mogelijk en biedt het een pakket van financiële diensten aan die tegemoetkomen aan de noden van kleine en middelgrote bedrijven.

Dankzij iBanFirst kunnen financiële departementen betalingen uitvoeren in elke valuta en hun valutarisico’s indekken.

iBanFirst werd in 2013 opgericht door voormalige bankmanagers en ondernemers en is een Frans-Belgisch bedrijf met hoofdkantoor in Brussel. iBanFirst is actief in Frankrijk, België, Nederland en Duitsland. De onderneming wordt gecontroleerd door de Nationale Bank van België als een betalingsinstelling met een paspoort voor de hele Europese Unie en heeft meer dan 4.000 klanten over heel Europa. iBanFirst is lid van het SWIFT-netwerk en SEPA gehomologeerd, en heeft AISP- en PISP-accreditaties onder PSD2. De onderneming heeft 46 miljoen euro opgehaald bij Xavier Niel en de toonaangevende Europese risicokapitaalfondsen Serena, Breega, Elaia en Bpifrance Large Venture..

Over de FT 1000

De jaarlijkse FT 1000 ranglijst van de Financial Times rangschikt de duizend snelstgroeiende bedrijven van Europa. De FT 1000 2021 is de vijfde editie van deze ranglijst. Om te worden opgenomen in deze lijst, moet een bedrijf voldoen aan enkele criteria, met name gegenereerde inkomsten van minstens € 100.000 in 2016, minstens € 1,5 miljoen in 2019 en een organisch bereikte omzetgroei tussen 2016 en 2019. Als een bedrijf beursgenoteerd is, mag de aandelenkoers niet met 50 procent of meer zijn gedaald sinds 2019.

 

    Thema’s

    Bekijk alles