Franse fintech iBanFirst erkend door onderzoeksbureau

5 februari 2020

Post-nl

Forrester vermeldt dat de verstoorders in staat zijn "betalingen sneller, goedkoper en eenvoudiger te maken”, zowel binnenlandse als internationale betalingen, en erkent het PaaS-model van iBanFirst.


Parijs, 14 januari 2020. iBanFirst heeft vandaag aangekondigd dat Forrester, in haar rapport van februari 2019 “The Digital Disruption of Small Business Banking”, de scale-up aanwijst als een van de ontwrichters in de bankwereld die er uiteindelijk voor zou kunnen zorgen dat het mkb zich afwendt van traditionele banksystemen. Deze aankondiging valt samen met de versterking van het Europese netwerk van iBanFirst met strategische aankopen in Nederland en later in Duitsland.

In haar rapport “The Digital Disruption of Small Business Banking” stelt het onderzoeksbureau Forrester zich vragen over de relevantie van de diensten die banken aan het mkb bieden: deze zijn niet erg innovatief, slecht afgestemd op de behoeften van kleine ondernemingen en lijken tegenwoordig leemtes te hebben die door de verstoorders snel worden opgevuld. Een van deze nieuwe generatie spelers is iBanFirst, een platform dat zich heeft gespecialiseerd in zakelijke transacties in verschillende valuta en dat een goedkopere, snellere en bedrijfsmatige klantbenadering biedt dan de oudere instellingen, om zo een bondgenoot te worden van het mkb. Het document vermeldt dat de verstoorders in staat zijn "betalingen sneller, goedkoper en eenvoudiger te maken”, zowel binnenlandse als internationale betalingen, en erkent het PaaS-model van iBanFirst.

Pierre-Antoine Dusoulier, CEO en oprichter van iBanFirst, heeft gereageerd op deze onderscheiding: “We zijn erg blij met deze onderscheiding die wij zien als een eerbetoon aan onze aanpak waarbij technologische intelligentie centraal staat ten dienste van onze klanten. Het mkb heeft behoefte aan diensten en innovaties die passen bij hun uitdagingen, en het is onze ambitie om hun bondgenoot te blijven voor hun dagelijkse betalingsverkeer. We hebben een weg gekozen die andere banken nog niet zijn ingeslagen: ons aanbod gaat verder dan bankdiensten, hetgeen ons naar een gouden eeuw brengt, terwijl de banken in het Stenen tijdperk blijven hangen.”

 

Over IBanFirst

iBanFirst is een wereldwijde financiële dienstverlener die oplossingen biedt die verder dan de grenzen van het bankieren gaan. iBanFirst biedt een online specialistisch platform voor transacties in diverse valuta. Als alternatief voor de diensten van traditionele banken, maakt iBanFirst een betaalervaring en een pakket financiële diensten mogelijk die zijn gericht op de behoeften van het mkb bij hun dagelijkse activiteiten.

Dankzij iBanFirst kunnen financiële teams in elke valuta betalingen ontvangen en betalen, wisselkoersrisico's dekken en hun internationale groei financieren.

iBanFirst werd opgericht in 2013 in Parijs, op een steenworp afstand van de Champs Elysées, door voormalige bankdirecteuren en ondernemers. Het is een Frans bedrijf met een hoofdvestiging in België, dat actief is in Frankrijk, Nederland en Duitsland. Het is een wettelijke betaalinstelling met vergunningen in de gehele Europese Unie, die diensten levert aan meer dan 3.000 klanten in heel Europa. iBanFirst is lid van het SWIFT-netwerk en is goedgekeurd door SEPA. Ook bezit het AISP- en PISP-accreditaties onder PSD2. Het heeft €25 m van Xavier Niel en grote Europese durfkapitaalfondsen Serena en Breega opgehaald.

 

Contacteer ons voor meer informatie

of Log in

Topics: Fintech

    Thema’s

    Bekijk alles