Burgemeester Aboutaleb opent nieuw kantoor FinTech iBanFirst

15 juni 2022

Opening iBanFirst 04

 

Rotterdam, 15 juni 2022 - Vandaag was burgemeester Aboutaleb van Rotterdam te gast bij de officiële opening van het nieuwe Nederlandse kantoor van FinTech iBanFirst aan het Weena, in het centrum van Rotterdam. iBanFirst, dat internationale bedrijven bij valutatransacties en internationale betalingen ondersteunt, vestigde zich in 2020 in Nederland. “Rotterdam is als innovatieve stad het hart van Nederland als het gaat om internationaal zakendoen. De vestiging van een internationale FinTech in onze stad is daarvan een mooie bevestiging waar we trots op kunnen zijn,” aldus burgemeester Aboutaleb bij de opening van het kantoor.

Van start-up naar scale-up

IBanFirst heeft haar hoofkantoor in Brussel en is inmiddels actief in 10 landen. In 2020 vestigde iBanFirst zich in Nederland. Met de overstap naar een nieuw hoofdkantoor aan het Weena anticipeert het bedrijf op meer groei. De macro-economische ontwikkelingen sinds het begin van de pandemie hebben ervoor gezorgd dat ondernemers die internationaal zakendoen voor nieuwe uitdagingen zijn komen te staan, waardoor er nog meer vraag is ontstaan naar kennis en expertise over de valutamarkt en het internationale betalingsverkeer. iBanFirst merkt ook dat veel bedrijven vaker, maar ook ándere vragen hebben, onder andere naar aanleiding van actuele ontwikkelingen zoals de oorlog in Oekraïne.

Het zakelijke centrum voor internationaal zakendoen

‘Rotterdam is één van de meest innovatieve steden. Dat past bij ons,’ vertelt Jeroen Hoevers, general manager Benelux iBanFirst. Rotterdam trekt veel internationale bedrijven aan die op zoek zijn naar IT- en tech-talent, waaronder iBanFirst. ‘’We zijn een snelgroeiend bedrijf, waardoor het tijd werd voor een groter kantoor met meer ruimte. Rotterdam zit vol kansen en getalenteerde mensen, dus hier wilden we graag blijven. Zo kunnen we nog beter onze klanten helpen bij het realiseren van hun internationale ambities‘’ aldus Hoevers.

Over iBanFirst

iBanFirst is een wereldwijde financiële dienstverlener die een gespecialiseerd online platform voor transacties in verschillende valuta biedt aan internationaal opererend mkb. Als alternatief voor het traditionele bank aanbod biedt zij een betalingservaring en een aanbod van financiële diensten dat aansluit op de behoefte van MKB-bedrijven. Dankzij iBanFirst kunnen financiële afdelingen van deze bedrijven betalingen verrichten en ontvangen in meer dan dertig munteenheden en wisselkoersrisico’s afdekken. iBanFirst werd in 2013 in Parijs, vlakbij de Champs-Élysées, opgericht door oud-bankmanagers en ondernemers. iBanFirst is een Frans bedrijf met haar hoofdkantoor in België en is verder actief in Frankrijk, Nederland, Luxemburg, Duitsland en Roemenië. Ook wordt verder uitgebreid naar o.a. Italië. Het snelgroeiend bedrijf ondersteunt momenteel ruim 4.000 klanten in alle delen van Europa. iBanFirst is aangesloten bij het SWIFT-netwerk en SEPA-gehomologeerd en heeft AISP- en PISP-accreditaties als onderdeel van de PSD2-regelgeving. iBanFirst heeft 46 miljoen euro opgehaald bij Xavier Niel en bij Europese durfinvesteerders als Serena, Breega Capital, Elaia en Bpifrance Large Venture. In mei 2021 heeft iBanFirst een financieringsronde voor groeikapitaal afgerond met de in Los Angeles gevestigde private equity firma Marlin Equity Partners.

    Thema’s

    Bekijk alles