Burgemeester Aboutaleb opent nieuw kantoor FinTech iBanFirst  

Persberichten 

 

 

 

Vandaag was burgemeester Aboutaleb van Rotterdam te gast bij de officiële opening van het nieuwe Nederlandse kantoor van FinTech iBanFirst aan het Weena, in het centrum van Rotterdam. iBanFirst, dat internationale bedrijven bij valutatransacties en internationale betalingen ondersteunt, vestigde zich in 2020 in Nederland. “Rotterdam is als innovatieve stad het hart van Nederland als het gaat om internationaal zakendoen. De vestiging van een internationale FinTech in onze stad is daarvan een mooie bevestiging waar we trots op kunnen zijn,” aldus burgemeester Aboutaleb bij de opening van het kantoor.

Rotterdam, 15 juni 2022

Van start-up naar scale-up

IBanFirst heeft haar hoofkantoor in Brussel en is inmiddels actief in 10 landen. In 2020 vestigde iBanFirst zich in Nederland. Met de overstap naar een nieuw hoofdkantoor aan het Weena anticipeert het bedrijf op meer groei. De macro-economische ontwikkelingen sinds het begin van de pandemie hebben ervoor gezorgd dat ondernemers die internationaal zakendoen voor nieuwe uitdagingen zijn komen te staan, waardoor er nog meer vraag is ontstaan naar kennis en expertise over de valutamarkt en het internationale betalingsverkeer. iBanFirst merkt ook dat veel bedrijven vaker, maar ook ándere vragen hebben, onder andere naar aanleiding van actuele ontwikkelingen zoals de oorlog in Oekraïne.

Opening iBanFirst 04

Het zakelijke centrum voor internationaal zakendoen

‘Rotterdam is één van de meest innovatieve steden. Dat past bij ons,’ vertelt Jeroen Hoevers, general manager Benelux iBanFirst. Rotterdam trekt veel internationale bedrijven aan die op zoek zijn naar IT- en tech-talent, waaronder iBanFirst. ‘’We zijn een snelgroeiend bedrijf, waardoor het tijd werd voor een groter kantoor met meer ruimte. Rotterdam zit vol kansen en getalenteerde mensen, dus hier wilden we graag blijven. Zo kunnen we nog beter onze klanten helpen bij het realiseren van hun internationale ambities‘’ aldus Hoevers.

Over iBanFirst

iBanFirst is een wereldwijde financiële dienstverlener die een gespecialiseerd online platform voor transacties in verschillende valuta biedt aan internationaal opererend mkb. Als alternatief voor het traditionele bank aanbod biedt zij een betalingservaring en een aanbod van financiële diensten dat aansluit op de behoefte van MKB-bedrijven. Dankzij iBanFirst kunnen financiële afdelingen van deze bedrijven betalingen verrichten en ontvangen in meer dan dertig munteenheden en wisselkoersrisico’s afdekken. iBanFirst werd in 2013 in Parijs, vlakbij de Champs-Élysées, opgericht door oud-bankmanagers en ondernemers. iBanFirst is een Frans bedrijf met haar hoofdkantoor in België en is verder actief in Frankrijk, Nederland, Luxemburg, Duitsland en Roemenië. Ook wordt verder uitgebreid naar o.a. Italië. Het snelgroeiend bedrijf ondersteunt momenteel ruim 4.000 klanten in alle delen van Europa. iBanFirst is aangesloten bij het SWIFT-netwerk en SEPA-gehomologeerd en heeft AISP- en PISP-accreditaties als onderdeel van de PSD2-regelgeving. iBanFirst heeft 46 miljoen euro opgehaald bij Xavier Niel en bij Europese durfinvesteerders als Serena, Breega Capital, Elaia en Bpifrance Large Venture. In mei 2021 heeft iBanFirst een financieringsronde voor groeikapitaal afgerond met de in Los Angeles gevestigde private equity firma Marlin Equity Partners.

De wereldwijde financiële dienstverlener iBanFirst heeft vandaag de overname aangekondigd van de in Londen gevestigde FX-aanbieder Cornhill. Deze overname bouwt voort op iBanFirsts partnerschap met investeerder Marlin Equity Partners, en de ambitie om de internationale expansie te versnellen, partnerschappen te versterken en het marktleiderschap in heel Europa te verstevigen.

 

In een reactie op de overname zei Pierre-Antoine Dusoulier, CEO van iBanFirst: “We zijn onder de indruk van de kwaliteit van de dienstverlening die Cornhill biedt. Ons succes wordt gedreven door samen te werken met gelijkgestemde bedrijven die dezelfde waarden hebben als wij. Cornhills businessmodel past perfect binnen onze filosofie bij iBanFirst, waar we geloven in grensoverschrijdende samenwerkingen en eersteklas klantenservice. Deze overname ondersteunt onze ambitie om wereldwijd leider te worden in multivaluta betalingen voor het MKB. Onze komst naar het Verenigd Koninkrijk is een belangrijke mijlpaal en het markeert onze aanwezigheid in 10 landen. In de toekomst willen we in heel Europa blijven groeien en richten we onze aandacht in het bijzonder op Zwitserland, Scandinavië en Noord-Amerika’’.

 

Cornhill Executive Director, Vivek Savani: “We zijn trots en enthousiast om ons aan te sluiten bij iBanFirst. De pandemie heeft het belang van het digitaliseren van betalingsprocessen en het combineren van sterk FX-risicobeheer met technologische knowhow benadrukt. Na verschillende opties te hebben overwogen, blijkt het innovatieve platform en de technologische expertise van iBanFirst de beste oplossing te zijn om aan de behoeften van onze klanten en de Britse markt als geheel te voldoen. Dankzij iBanFirst zullen Cornhill klanten profiteren van een verbeterde grensoverschrijdende ervaring met functies zoals de Payment Tracker, waarmee klanten betalingen kunnen traceren op dezelfde manier als consumenten postpakketten kunnen traceren’’.

 

Sinds de Brexit - en nu de overgangsperiode ten einde loopt - is het voor klanten uit het Verenigd Koninkrijk en de EU van cruciaal belang om te kunnen rekenen op partners die aan beide zijden van het kanaal stevig voet aan de grond hebben. Deze overname biedt iBanFirst de kans om haar internationale aanwezigheid en Europese PSP-licentie uit te breiden naar het Verenigd Koninkrijk.

 

Over de overname zegt Jeroen Hoevers, Country Manager Benelux bij iBanFirst: “Voor de Belgische ondernemers en klanten van iBanFirst zal deze overname een betalingscorridor creëren die inkomende en uitgaande GBP-transacties zal vergemakkelijken en versnellen ondanks de complicaties die door Brexit zijn ontstaan. Hier in België vertegenwoordigen inkomende en uitgaande betalingen in Britse pond een aanzienlijk deel van de totale betalingen die per jaar worden verwerkt. Dus door lokale Britse rekeningen aan platformen toe te voegen, kunnen we onze klanten nog meer mogelijkheden bieden bij hun internationale transacties’’.

 

Over iBanFirst

iBanFirst is een wereldwijde financiële dienstverlener die oplossingen biedt over de bankgrenzen heen. Als alternatief voor het traditionele bankaanbod helpt iBanFirst internationale kmo’s te gedijen en hun dagelijkse activiteiten te vereenvoudigen. Om dit te kunnen doen heeft iBanFirst een geavanceerd platform ontwikkeld dat snelle, veilige en kosteneffectieve transacties in meerdere valuta mogelijk maakt. Dankzij iBanFirst kunnen financiële teams betalingen verrichten en ontvangen in meer dan 30 valuta’s en wisselkoersrisico’s afdekken. iBanFirst werd in 2013 opgericht in Parijs. Het is een Frans bedrijf met een hoofdkantoor in België. Het is gereguleerd als betalingsinstelling, heeft een paspoort in de gehele Europese Unie en bedient duizenden klanten in heel Europa. Het is lid van het SWIFT-netwerk en SEPA-gecertificeerd. iBanFirst heeft AISP- en PISP-accreditaties in het kader van PSD2. Het heeft € 46 miljoen opgehaald bij Xavier Niel en toonaangevende Europese durfkapitaalfondsen, zoals onder andere Elaia en Bpifrance Large Venture. In mei 2021 voltooide iBanFirst een financieringsronde voor groeikapitaal met de in Los Angeles gevestigde private equity firma Marlin Equity Partners.