iBanFirst rekruteert Microsoft data ingenieur om haar digitalisatie en automatisatie te versnellen

25 augustus 2020

Blog-Yann-en

Yann Stadnicki wordt Chief Data Officer bij de Frans-Belgische fintech. 

Brussel, 25 augustus 2020 - De Franse data-expert Yann Stadnicki (41), die tot voor kort aan de slag was in het Amerikaanse Silicon Valley, wordt de nieuwe Chief Data Officer (CDO) bij iBanFirst, een wereldwijde financiële dienstverlener die oplossingen levert over de grenzen van het bankwezen heen. Stadnicki werkte de afgelopen tien jaar als data-ingenieur voor technologiebedrijven zoals Microsoft en Criteo. Bij iBanFirst, dat haar hoofdzetel in Brussel heeft, zal Stadnicki verantwoordelijk zijn voor het beheren van het datagebruik door processen zoals kunstmatige intelligentie en machinaal leren te integreren in de werkstromen die verantwoordelijk zijn voor de klantenportefeuille van de fintech. Door extra in te zetten op haar gegevensverwerking en -analyse toont iBanFirst aan dat ze de kracht van gegevens wil gebruiken om haar klanten over heel Europa te helpen met het nemen van intelligente, weloverwogen beslissingen voor hun bedrijf.

Tot voor kort werkte Yann Stadnicki, geboren en getogen in Frankrijk, als senior research engineer voor de technologiegigant Microsoft. Daar creëerde hij kunstmatige intelligentie (AI) producten voor Azure, de cloud computing dienst van het bedrijf. Na het afronden van zijn doctoraat in de wiskunde aan de Universiteit van Bordeaux in Frankrijk begon Stadnicki zijn carrière bij het luchtvaart- en defensiebedrijf Protectic waar hij confidentiële software ontwierp. Voordat hij naar Microsoft verhuisde, droeg hij ook bij aan de groei van de Silicon Valley start-up Criteo dat online retailers helpt bij het adverteren via het internet.

Artificiële Intelligentie

Als Chief Data Officer zal Stadnicki processen zoals kunstmatige intelligentie en machinaal leren integreren in het iBanFirst-bedrijfsmodel. De Frans-Belgische fintech is vooral bekend voor haar online platform waarmee KMO's betalingen en transfers kunnen uitvoeren in vreemde valuta met real time wisselkoersen.

"Artificiële intelligentie, machinaal leren en het gebruik van gegevens kunnen voor iBanFirst op verschillende manieren uiterst nuttig zijn. Op het gebied van business development kan het ons helpen de bedrijven te identificeren die het meeste voordeel kunnen halen uit een overstap naar onze diensten. Door te vertrouwen op computers om onze gegevens te analyseren, kunnen we onze accountmanagers ook waardevolle inzichten verschaffen waarmee ze dan klanten kunnen helpen om intelligente, weloverwogen beslissingen te nemen."
- Yann Stadnicki, Chief Data Officer, iBanFirst.

"We zijn erg blij dat Yann ons team komt versterken. In dit tijdperk van technologie zijn snelheid en efficiëntie dan ook uiterst belangrijk. Daarenboven zullen innovaties in de fintech sector een transformerend effect hebben op kleine en middelgrote bedrijven en hun vermogen om kostenefficiënt te betalen. Bij iBanFirst verstaan we hoe belangrijk het is om opkomende technologieën zoals kunstmatige intelligentie, machinaal leren en gegevensbeheer te omarmen. Daardoor kunnen we de ervaringen van onze klanten optimaliseren."
- Pierre-Antoine Dusoulier, CEO en oprichter, iBanFirst.

Hyper-Groeistrategie

Onlangs kondigde iBanFirst haar recentste financieringsronde aan waarbij het zijn kapitaal met 21 miljoen euro heeft kunnen verhogen. iBanFirst zal deze middelen gebruiken om haar hypergroeistrategie niet alleen binnen Europa voort te zetten en uit te breiden, maar ook naar de hele wereld. Sinds haar oprichting in 2013 verwezenlijkte iBanFirst een jaarlijkse omzetgroei van meer dan 100 procent per jaar en breidde ze haar personeelsbestand uit van 16 medewerkers in 2016 tot 180 in 2020. iBanFirst heeft momenteel kantoren in Frankrijk, België, Nederland en Duitsland. In België stelt iBanFirst momenteel een dertigtal mensen tewerk in haar vestigingen in Brussel en Antwerpen. Onlangs heeft de fintech ook een nieuw kantoor geopend in Rotterdam. 

"Ik ben opgetogen dat ik het iBanFirst-team kan versterken. Ik was onmiddellijk overtuigd door de visie en de ambitieuze groeistrategie van Pierre-Antoine. Met haar hoogtechnologisch platform dat snelle, efficiënte en veilige transacties mogelijk maakt, heeft iBanFirst al bewezen dat het gelooft dat technologie de toekomst is. Ik ben dan ook blij dat ik daar een rol in kan spelen."
- Yann Stadnicki, Chief Data Officer, iBanFirst. 

 


Over iBanFirst

iBanFirst is een wereldwijde financiële dienstverlener die oplossingen biedt over de grenzen van het bankwezen heen. iBanFirst biedt een gespecialiseerd online platform voor transacties in meerdere valuta. Als alternatief voor het traditionele bankaanbod maakt iBanFirst een betalingservaring en een pakket van financiële diensten mogelijk die tegemoetkomen aan de behoeften van KMO's in hun dagelijkse activiteiten.

Dankzij iBanFirst kunnen financiële teams betalen en betalingen ontvangen in elke valuta, valutarisico's afdekken, hun internationale groei financieren.

iBanFirst werd in 2013 in Parijs, op een steenworp van de Champs-Élysées, opgericht door voormalige bankdirecteuren en ondernemers. iBanFirst is een Frans bedrijf met hoofdzetel in België en is actief in Frankrijk, Nederland en Duitsland. Het is gereglementeerd als betalingsinstelling met een paspoort in de hele Europese Unie en bedient meer dan 4000 klanten in heel Europa. iBanFirst is lid van het SWIFT-netwerk en SEPA gehomologeerd en heeft AISP- en PISP-accreditaties onder PSD2. Het heeft 46 miljoen euro opgehaald bij Xavier Niel en de toonaangevende Europese durfkapitaalfondsen Serena, Breega, Elaia en Bpifrance Large Venture.

In 2019 hebben onze klanten gezamenlijk meer dan 50 miljoen euro bespaard op hun internationale betalingen. Benieuwd hoeveel uw bedrijf kan besparen op bankkosten? Bereken het zelf met onze besparingscalculator:

Bereken uw besparing